След раздялата си с Жерар Пике на Шакира със сигурност ѝ е било трудно да продължи напред. Но пък в професионален план тези сътресения в личния ѝ живот се оказаха много плодотворни.

Шакира се изправя пред съда в Испания за укриване на данъци

Седмицата започва лошо за Шакира

Певицата продължава да отрича обвиненията

Почти всяка песен, която колумбийката пусна през последните две години, стана хит, а в тях не липсват и хапливите препратки към бившия ѝ. Но пък проблемите с данъчните в Испания не спират, като по последните обвинения тя се разбра да плати 7 милиона глоба и да получи три години условна присъда. 

Всичко това е провокирало Marca да се разровят, за да разберат на колко се оценява състоянието на Шакира и колко точно пари е изкарала тя от песните, в които прави препратки към бившия си.

Оказва се, че според листа на Forbes Шакира разполага с над 400 милиона долара, като в тях се включват и няколкото скъпи имота, които притежава. Като например къщата ѝ на Бахамите, струваща над 1 милиона долара или имението ѝ в Маями за 12.7 милиона долара.

Колкото до песните, "Te Felicito", "Monotonía" и "Session 53", в които тя прави хапливи препратки към Жерар Пике, са ѝ донесли немалки суми. От "Te Felicito" с Rauw Alejandro Шакира е изкарала около 13.6 милиона долара.

Шакира и Жерар Пике започват на чисто - защо продават имотите си в Испания

Шакира и Пике окончателно скъсват с миналото

Ето как двамата смятат да...

"Monotonía" с Ozuna пък ѝ е донесла по-скромната сума от 4.9 милиона долара. Докато "Session 53" с Bizarrap е донесла на Шакира 353 000 долара от YouTube и над 2 милиона долара от Spotify. И така излиза, че за тези три песни Шакира е спечелила 21 милиона долара.