Въпреки че целта на Шакира да се премести с децата си в Маями беше да намери спокойствието, което нямаше в Барселона след раздялата си с Жерар Пике, мирът ѝ беше неочаквано прекъснат. 

Колко спечели Шакира от песните си за раздялата с Жерар Пике

Колко спечели Шакира от песните си за раздялата с Жерар Пике

Изпълнителката има с какво да се похвали

Нито тя, нито футболистът очакваха, че преследвач, който е регистриран от американското правосъдие, ще тормози живота й и децата й, появявайки се няколко пъти в дома й. Според северноамериканската преса името му е Даниел Джон Валтиер - 56-годишен мъж от Ел Пасо, Тексас, който започва да изпраща "тревожни" и "смущаващи" снимки чрез социалните си мрежи.

След това той стига дори още по-далеч, като изпраща пакети до дома на Шакира с бутилки вино, шоколадови бонбони и играчки. В този момент певицата решава да го докладва на властите. Полицията го арестува, но малко след това е освободен след плащане на необходимата гаранция.

Снимка 642852

Източник: GettyImages

След като Жерар Пике разбира за събитията, вероятно след като самата Шакира го информира предвид сериозността на събитията, той ѝ предлага цялата си подкрепа. 

"Това, че мъж я тормози, пристига в къщата й, където певицата е със Саша и Милан, е ситуация, която го направи много неспокоен и притеснен", казва журналист от Telemundo, който разполага с достъп до информацията. 

Шакира и колко ѝ е струвала връзката с Жерар Пике

Колко милиона ѝ е струвала на Шакира връзката с Пике

Проблемите с данъчните в Испания са сериозни

В Испания Алекс Родригес, сътрудник на Vamos a ver, обяснява, че Шакира е наела екип от охранители, които работят 24/7: "Шакира е под наблюдение през целия ден. Пред вратата на дома ѝ денонощно има полицейски патрули. Мярка, която самата тя поиска пред съдията."

Снимка 603836

Източник: GettyImages

От своя страна Пике не иска тази случка на тормоз да се повтори и е помогнал на майката на децата му да подобри сигурността на дома ѝ.