Раздялата на Шакира с Жерар Пике безспорно се е оказал един от най-тежките моменти в живота й. Ако не от друго, можем да видим това от песните, които създаде в последните две години, и току-що излезлият й албум Las Mujeres Ya No Lloran.

Шакира има още какво да каже за Пике

Какво е жертвала Шакира заради Пике

В името на любовта

Няма как подобна драстична промяна да не се отрази на живота на двете деца на певицата й футболиста - 11-годишния Милан и деветгодишния Саша. В интервю за YouTube канала на Зейн Лоу 47-годишната Шакира дава някои подробности за това как Милан се справя със ситуацията.

"Спомням си, че той написа две красиви песни по време на целия процес на раздялата. Две песни за пиано с текст. Всеки път, когато е потиснат, той отива на пианото и пише музика."

Колумбийката признава, че и двете й деца имат силен интерес към музиката и понякога тримата пеят заедно. Явно обаче Милан е по-отдаден на нея, като създаването на песни са "неговият катарзис, неговата терапия" по думите на майка му.

"Саша се учи да свири на китара, а Милан е доста добър барабанист. Така че той е на барабаните, Саша на китарата, аз пея и тримата си правим джем сешъни вкъщи", казва още тя пред Лоу.

Шакира признава още, че не й е лесно да бъде самотна майка, защото държи да присъства възможно най-много в живота на децата си, "но трябва да се изкарват и пари". "Трябва да сложа децата да си легнат, а след това да тичам към студиото. Всичко е надолу с главата."