Раздялата на Шакира с Жерар Пике ѝ коства много емоционална болка, а всичко това бе придружено и с проблеми с данъчните в Испания.

Шакира се изправя пред съда в Испания за укриване на данъци

Седмицата започва лошо за Шакира

Певицата продължава да отрича обвиненията

Тази седмица колумбийската изпълнителка постигна споразумение с властите в Каталуния, за да избегне процес и евентуален престой в затвора. 

Шакира се съгласи да получи условна присъда и да плати 7.6 милиона евро. Всичко това можеше и да не се случва, ако Шакира се беше влюбила не в Жерар Пике, а в Серхио Рамос (играещ години наред в Реал Мадрид) например. Поне така твърди нейният адвокат Пау Молинс.

Според Hola, адвокатът казва, че живеещите в Барселона подлежат на данък върху богатството си, докато тези в Мадрид - не. Молинс твърди, че любовта на Шакира към Пике до момента ѝ е струвала около 120 милиона евро.

Адвокатът на изпълнителката също така смята, че в Каталуния човек може да влезе в затвора по обвинения, за които в Мадрид няма да бъде признат за виновен.

Колко спечели Шакира от песните си за раздялата с Жерар Пике

Колко спечели Шакира от песните си за раздялата с Жерар Пике

Изпълнителката има с какво да се похвали

"С международни артисти е предизвикателство. Къде живеят, ако цял живот пътуват", казва още Пау Молинс. Като допълва, че през 2011 г. Шакира е направила световно турне, с което е обиколила 74 държави и е сложно да се определи къде точно трябва да си плати данъците.