Испанската прокуратура започна процедура срещу Шакира през юли 2023 г., обвинявайки я, че използва мрежа от компании, някои от тях офшорни, да укрие данъци в размер на 6.6 млн. евро през 2018 г.

Шакира и Люсиен Лавискаунт - двойка ли са певицата и актьорът от Emily in Paris

Шакира и Люсиен Лавискаунт - двойка ли са певицата и актьорът от Emily in Paris

Няколко снимки породиха съмнения

Месец по-късно певицата плати 6.6, млн., за да сложи край на дълга си. През ноември певицата сключи сделка с прокуратурата в последния момент, за да избегне друг процес за данъчни измами, включващи доходите ѝ през 2012-2014 г.

Прокуратурата я бе обвинила, че е ощетила испанската държава с 14.5 млн. евро, което тя отрече, заявявайки, че се е преместила в Испания за постоянно едва през 2015 г. Като част от сделката тя се съгласи да плати глоба от 7.3 млн. евро - 50% от неплатените данъци, заедно с 432 000 евро глоба - близо 7.8 млн. евро общо.

Снимка 664401

Източник: GettyImages

Месеци след започване на съдебните дела, сега испанската прокуратура съобщи, че иска да прекрати делото за данъчни измами срещу певицата, пише Hola. 

"Прокуратурата в Барселона е поискала делото срещу Шакира да бъде прекратено, заради недостатъчни доказателства", се казва в съобщението.

Шакира след раздялата с Жерар Пике – пътят към по-добрата версия на себе си

Шакира след раздялата с Жерар Пике – пътят към по-добрата версия на себе си

Певицата откровено за емоционалните последици от раздялата с Пике

Сега 47-годишната певица живее в Маями, където се премести през април 2023 г. заедно с двамата си сина след тежка раздяла с Жерар Пике.