В края на миналата седмица Селин Дион обяви, че отменя всичките планирани концерти от турнето си до април 2024 г. Причината - заради синдрома на скованата личност, с който е диагностицирана, тя не се чувства в състояние да се подготви успешно и да изпълни остатъка от турнето си.

Поредните лоши новини от Селин Дион - заради заболяването синдром на скованата личност

Поредните лоши новини за Селин Дион

Феновете ѝ са разтревожени и разочаровани

В изявлението си, споделено в социалните мрежи, певицата се извини на феновете си и им даде надежда, че скоро отново ще бъде на сцена, тъй като не се е предала духом.

"Когато светът излезе от пандемията, Селин продължи да се лекува след диагностицирано медицинско състояние, което ѝ пречи на работата. Селин работи усилено по възстановяването си. Имаме всички надежди, че някой скорошен ден Селин ще може да дойде във всички тези градове в Европа, за да пее пред невероятните си фенове, но това време просто не е сега. Медицинският екип на Селин продължава да следи и лекува състоянието ѝ", се казва още в изявлението.

Певицата трябваше да излезе на сцената в Амстердам през август, където да открие европейското си турне, което бе планирано да завърши в Лондон през април 2024 г. Всички 42 дати от турнето Courage обаче са отменени.

Въпреки това Селин Дион е твърдо решена един ден отново да пее пред публика. "Много съжалявам, че ви разочаровам всички още веднъж... и въпреки че това разбива сърцето ми, най-добре е да отменим всичко, докато наистина съм готова да се върна на сцената... Няма да се отказвам ... и нямам търпение да ви видя отново", сподели още певицата.

Тя разтревожи феновете си, когато още през декември миналата година разкри, че е диагностицирана със синдром на скованата личност. Заболяването, което причинява изтощителни мускулни спазми, е рядко и нелечимо. То засяга централната нервна система и по-специално мозъка и гръбначния мозък, и може да остави пациентите инвалиди или приковани на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си. Неврологичното заболяване е с автоимунни характеристики и включва скованост, изтощителна болка, хронична тревожност и мускулни спазми, които могат да са толкова силни, че да изместят ставите и дори да счупят кости.

Селин Дион на 55

Селин Дион в 26 факта

Защото някой днес има рожден ден

Заради заболяването си Селин Дион веднъж вече е отлагала концерти. Този път обаче тя директно ги отменя, тъй като това решение ѝ се струва най-честно към феновете. "Целта със сигурност е тя отново да тръгне на турне, но след като се оправи", казва източник на People. От него разбираме още, че в момента певицата е фокусирана върху здравето си. "Тя не можеше да продължи да отлага концерти, не беше честно към феновете", завършва източникът.