През декември Селин Дион разкри, че е диагностицирана със синдром на скованата личност. За съжаление неврологичното заболяване, което причинява изтощителни мускулни спазми, е рядко и неизлечимо. Още тогава на певицата ѝ се наложи да отмени много планирани концерти.

Селин Дион, синдром на скованата личност и как се справя с неврологичното си заболяване певицата

Как се справя със заболяването си Селин Дион

Тежка година за певицата

"Боря се със здравословни проблеми от дълго време и ми беше наистина трудно да се изправя пред тези предизвикателства и да говоря за всичко, през което съм преминала", сподели тогава Селин Дион в свой пост.

Сега, около половин година по-късно, тя ни поднася поредните лоши новини. Заради диагнозата си е решила да отмени всичките си концерти, планирани до април 2024 г. В публикация в Twitter певицата споделя изявление, в което се казва, че след диагностицирането със синдрома "не е в състояние да се подготви успешно и да изпълни остатъка от турнето".

"Когато светът излезе от пандемията, Селин продължи да се лекува след диагностицирано медицинско състояние, което ѝ пречи на работата. Селин работи усилено по възстановяването си. Имаме всички надежди, че някой скорошен ден Селин ще може да дойде във всички тези градове в Европа, за да пее пред невероятните си фенове, но това време просто не е сега", се казва още в изявлението.

От него разбираме също, че медицинският екип на певицата продължава да следи и лекува заболяването ѝ.

На уебсайта ѝ пък има и друго изявление, което касае закупените от феновете билети за концертите. Според информацията, стойността им ще бъде възстановена.

Освен новината за отмяната на общо 42 дати от световното си турне Courage, Селин Дион сподели още с феновете си, че макар да е с разбито сърце, не се предава.

"Много съжалявам, че ви разочаровам всички още веднъж... и въпреки че това разбива сърцето ми, най-добре е да отменим всичко, докато наистина съм готова да се върна на сцената... Няма да се отказвам... и нямам търпение да ви видя отново", написа певицата в Twitter.

Селин Дион на 55

Селин Дион в 26 факта

Защото някой днес има рожден ден

За европейската част от турнето си тя трябваше да излезе на сцената в Амстердам през август, преди да завърши в Лондон през април 2024 г. Преди това тя изнесе 52 концерта в Северна Америка като част от турнето, което беше спряно в началото на пандемията през март 2020 г., припомнят от People.