Тази година се навършват точно десет години от инцидента, при който шампионът от Формула 1 остана в кома. Сведенията за състоянието на Михаел Шумахер са оскъдни, затова и новината, че списание Die Aktuelle са взели интервю от него, е изненадваща.

Михаел Шумахер, съпругата му Корина и обвиненията на бившия му мениджър Вили Вебер

Каква е истината за Михаел Шумахер

Бившият му мениджър иска семейството да признае

"Без половинчати изречения и недомлъвки от приятелите му. Отговори от самия него, Михаел Шумахер на 54!", се казва в рекламата на броя на немското списание, на чиято корица е Шумахер. Чак когато разгърнем страниците, разбираме истината.

А тя е, че интервюто е направено с помощта на изкуствен интелект, генерирал отговорите на седемкратния шампион от Формула 1. Което е достатъчна причини семейство Шумахер да заведе дело срещу Die Aktuelle, както потвърждава говорител на семейството пред ESPN.

Снимка 581581

Източник: GettyImages

Корина, съпругата на Шумахер, не за първи ще се изправи в съда точно срещу това издание. През 2014 г., година след инцидента, списанието публикува снимка на съпрузите на корицата си със заглавие "Буден", само за да видим вътре, че разказва за различни хора, излезли от кома.

Година по-късно Корина губи дело срещу същото списание, заведено заради друга корица. На нея се вижда единствено тя със заглавие "Нова любов", докато в статията става дума единствено за любовта на госпожа Шумахер към дъщеря й Джина.