Селена Гомес никога не се е притеснявала да говори открито за битката си с тревожността и депресията. А за това, че страда и от биполярно разстройство, самата тя дори си признава публично преди малко повече от две години.

Селена Гомес, My Mind and Me и нов трейлър на документалния филм за певицата

Селена Гомес откровено за психичните си проблеми

Какво да очакваме от My Mind and Me

Според Националния институт за психично здраве биполярното разстройство е вид психично разстройство, което "причинява необичайни промени в настроението, енергията, нивата на активност, концентрацията и способността за извършване на ежедневни задачи".

За трудностите и предизвикателствата по пътя в справянето с психичните заболявания Селена Гомес признава, че не са никак малко. Освен това тя споделя още, че ѝ е отнело много упорита работа, за да приеме, че има биполярно разстройство, но и да се справя с него, защото то "нямаше да изчезне".

Актрисата обаче активно продължава битката си с помощта на терапия и лекарства. За лекарствата за биполярно разстройство обаче се знае, че имат потенциала да причинят проблеми при раждане, а също и дефекти на невралната тръба, сърдечни дефекти, както и забавяне на развитието или невроповеденчески проблеми при детето.

Въпреки това, някои лекари препоръчват пациентките да останат на такива лекарства и преди, и след раждането, тъй като биполярните симптоми могат да се влошат по време на бременност.

За Селена Гомес обаче всичко това не е причина да се откаже от надеждата си един ден да бъде майка.

В последното си интервю за Rolling Stone тя разкрива, че в бъдеще иска да е родител, дори и това да се окаже трудна задача. Пред изданието Селена разказва, че си е спомнила как веднъж е била на гости на своя приятелка, която се е опитвала да забременее.

Посещението обаче я е разстроило, тъй като я е накарало да се замисли за това, че е съвсем възможно самата тя никога да не може да има собствени деца.

Селена Гомес, Хейли Бийбър, Academy Museum Gala и прегръдката между двете, за която всички говорят

Когато Селена Гомес и Хейли Бийбър са опасно близки

Прегръдката, за която всички говорят

"Както и да ми е писано да ги имам, ще ги имам", категорична е обаче Селена Гомес за бъдещото си родителство и по този начин дава се разбере, че за нея да бъде майка определено е бъдещ план.