През настоящата година се навършиха 25 години от официалната премиера на култовия сериал "Сексът и градът". Появата на поредицата промени завинаги възприятията и разговорите за секса и отношенията между мъжете и жените. Както разбира се и живота и кариерите на четирите главни героини: Кристин Дейвис, Ким Катрал, Сара Джесика Паркър и Синтия Никсън.

Сара Джесика Паркър и изненадващите й обувки на събитие в Ню Йорк

Как събра погледите на всички този път Сара Джесика Паркър

Актрисата успява да изненадва

И макар сериалът днес да има своето продължение - и като пълнометражен филм, и като мини сериал, все пак нищо не може да се сравни с епизодите, излъчвани в периода от 1998 до 2004 г. Ето защо с основание от People хвърлят леко носталгичен поглед назад във времето, припомняйки ни основните действащи лица.

Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу)

Паркър се занимава с актьорско майсторство години преди да получи ролята на безнадеждната романтичка и писателка Кари Брадшоу. И до днес това остава най-емблематичния образ за актрисата, макар тя да има и до ден днешен да се снима в киното и телевизията.

Освен с актьорство, Паркър е и успеше продуцент и през 2005 г. създава собствената си компания Pretty Matches.

Още през далечната 1997 г. сключва брак с колегата си Матю Бродерик, с когото имат три деца. Бродерик е двукратен носител на театралната награда Тони, а Паркър е отличена с Еми.

Ким Катрал (Саманта Джоунс)

През 80-те години на миналия век Катрал започва да се снима в киното - добре помним появата ѝ в първата част на комедийната поредица "Полицейска академия". След "Сексът и градът" има няколко успешни роли в Crossroads от 2002 г. и Ice Princess от 2005 г., в допълнение към работата ѝ в няколко телевизионни сериала.

Извън актьорската професия Катрал е автор на две книги - "Сексуална интелигентност", издадена през 2005 г. и "Да бъдеш момиче" - от 2006 г.

От 2016 г. звездата е във връзка с Ръсел Томас, служител на BBC.

Кристин Дейвис (Шарлот Йорк)

През 2000-те години Дейвис озвучава главната роля в анимационния детски сериал Miss Spider's Sunny Patch Friends от 2004 до 2008 г., а през 2013 г. гостува в Project Runway. Дебютира на Бродуей през 2012 г.

Дейвис работи активно през годините с Върховния комисариат на ООН за бежанците за борба срещу сексуалното насилие над жени в Конго. Извън актьорската професия тя е майка на две осиновени деца.

Синтия Никсън (Миранда Хобс)

След като изиграва Миранда Хобс в "Сексът и градът", Никсън получи редица награди за играта си както на екрана, така и на сцената.

През 2006 и 2017 г. г. печели награда Тони за най-добра актриса в театрална пиеса. През 2008 г. ролята ѝ в "Закон и ред" ѝ носи Еми за гостуваща актриса в драматичен сериал. През 2009 г. пък взима и награда Грами за най-добър албум с говоримо слово за работата си по филма на Ал Гор "Неудобната истина".

Никсън се кандидатира за губернатор на Ню Йорк като демократ през 2018 г. Тя е и дългогодишен активист за правата на гей общността. През 2021 г. се омъжва за партньорката си Кристин Маринони, а още през 2011 г. посрещнаха сина си Макс.

Крис Нот (Тузаря)

След емблематичната си роля в "Сексът и градът", Нот има редица ангажименти в телевизията, включително и в поредицата "Закон и ред", където се снима от 2005 до 2008 г.

През 2009 г. се присъединява към сериала "Добрата съпруга", заради който е номиниран за Златен глобус.

През декември, 2021 г., Нот е обвинен в сексуално посегателство от множество жени, което той и до днес отрича. В резултат на обвиненията обаче героят на Нот е не е включен в продължението на "Сексът и градът". Нот има двама сина от съпругата си Тара Уилсън, родени през 2008 г. и 2020 г.

Джон Корбет (Ейдън Шоу)

Извън сериала, който му носи слава, Корбет има няколко дълготрайни роли в телевизионни сериали. Въпреки очакваната му поява в "Просто ей така" героят му се завърна чак във втори сезон.

Освен с актьорство Корбет се занимава и с кънтри музика и има издадени два студийни албума. Женен е за актрисата Бо Дерек - с която се запознава през 2002 г. и сключва брак през 2020 г. Те живеят заедно в ранчо в Калифорния.

Евън Хендлър (Хари Голдънблат)

Освен с телевизия Хендлър се занимава и с редица други дейности. Той е автор в новинарски сайт и е написал две книги, една от които е посветена на личния му опита с острата миелоидна левкемия.

Има една дъщеря, която която се ражда през 2007 г.

Дейвид Айгенберг (Стив Брейди)

Участието на Айгенбърг в "Сексът и градът" му отваря пътя в актьорството и има редица телевизионни и филмови участия през годините.

Актьорът е споделял, че страда от известна загуба на слуха, което вдъхновява сценаристите на "Просто ей така" да "направят" героя му Стив Брейди частично глух. Айгенберг и съпругата му имат един син, роден през 2009 г., а през 2014 г. им се ражда и дъщеря.

Джейсън Люис (Смит Джаред)

Въпреки че не повтаря ролята си в спинофа "Просто ей така", Люис има редица запомнящи се появи в киното, както и в популярни продукции като "Как се запознах с майка ви". През 2007 г. и 2009 г. получава постоянна роля в сериала Brothers & Sisters, а по-късно участва в Midnight Texas по NBC.

През 2022 г. Люис е обявен за участник в 31-ия сезон на Dancing with the Stars. Той е елиминиран през първата седмица, след като завършва на последно място. През 2020 г. се сгодява за актрисата Лиз Годуин.