Измина повече от година откакто срещу Крис Нот бяха повдигнати множество обвинения в сексуално посегателство. Тогава актьорът категорично отрече да има каквато и да е вина, наричайки нещата, за които е осъждан "напълно нелепи и без никаква основа".

Крис Нот и обвиненията от две жени срещу него в изнасилване

И Крис Нот - обвинен в сексуално насилие

Две жени разказват за случилото се между тях и актьора

След това Нот изчезна от публичното пространство. И едва сега той отново проговаря, давайки първо интервю след обвиненията от декември 2021 г. 68-годишният актьор застана зад първоначалното си изявление и е категоричен, че единственото му прегрешение е към съпругата му Тара Уилсън - защото ѝ е изневерил.

"Изневерих на съпругата си, а това е опустошително за нея", твърди той пред USA Today. "Имах си своите оправдания - това е просто секс, забавно е, не наранявам никого, защото никой няма да разбере. И изведнъж се оказва, че много хора са привлечени сексуално и си мислех: "Е, няма да имам този шанс отново."

През декември 2021 г. няколко жени обвиниха Нот в сексуално посегателство малко след премиерата на първия епизод на "Просто ей така". Звездите от сериала - Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън застанаха в подкрепа на жените, в резултат на което Крис Нот бе изключен от сериала, както и от бъдещите епизоди на The Equalizer на CBS. Той загуби и договор за 12 млн. долара за своята марка текила Ambhar и се раздели с агенцията си за таланти.

С днешна дата актьорът - който сега си партнира с компанията за поръчкови костюми Samuelsohn, за съвместна кампания за повишаване на осведомеността относно психичното здраве на мъжете - твърди, че каквото и да каже е наясно, че няма как да промени мнението на обществото, когато има такава "приливна вълна".

"Не обичам да говоря за това, защото веднага щом го направя, ще се появи някой, който ще "грабне" част от изказването и ще го обърне срещу мен. А не искам децата ми да виждат това", казва още Крис Нот, който има двама сина - Орион (15 г.) и Кийтс (3 г.), припомня People.

Сара Джесика Паркър, Крис Нот и позицията й за сексуалните обвинения срещу актьора

В какви отношенията са Сара Джесика Паркър и Крис Нот

И на чия страна е актрисата

И все пак Нот настоява, че няма да се примири току така. "Това е пикантна история, но просто не е истинска. Аз съм актьор, искам да се развивам в творчески план. Но е трудно да се върна в бизнеса, защото хората се страхуват от подобни скандали. Въпреки това ще упорствам и ще продължа напред."