Робърт де Ниро никога не е бил привърженик на Доналд Тръмп. Никога не го е и крил. Този път трибуна на недоволството на актьора стана BBC, където във видео интервю той коментира ситуацията с коронаворуса в САЩ.

Де Ниро се оплаква от недостатъчната информираност по въпроса за пандемията и в частност от "нелогичните" действия на американския президент.

Така актьорът поднови враждата си с Доналд Тръмп, твърдейки, че президентът на Щатите "не се интересува колко хора умират" от COVID-19. Де Ниро коментира действията на Тръмп на фона на пандемията на коронавирус, която досега е убила повече от 82 000 души в САЩ, според университета John Hopkins.

Снимка 479276

Източник: EPA/БГНЕС

На въпрос защо повече научни съветници не са критикували открито Тръмп, Де Ниро казва пред BBC Newsnight:

"В момента сякаш сме в пиеса на Шекспир. Имаме един лунатик, който казва някакви неща, а хората трябва да играят по свирката му. Учените и експертите се опитват да му кажат тактично какво ще се случи и какво трябва да правим наистина, но той не слуша никого и не му пука."

Според Де Ниро, повечето от хората в управлението на Америка имат добри намерения и искат да направят положението в страната по-добро. Те не се фокусират върху провала на Тръмп или в някакъв вид схеми, те просто искат нещо да бъде направено, да помогнат на тази страна и на света като цяло.

Относно работата на губернатора на Ню Йорк, Андрю Куомо, и предприетите мерки в отговор на пандемията, Де Ниро каза: "Куомо е страхотен в своята работа. Той върши това, което Тръмп не прави."

Снимка 478346

Източник: ЕПА

Да не забравяме, че освен от актьора, Доналд Тръмп беше критикуван и от противниците си, че пренебрегва мнението на своите научни съветници, включително и на д-р Антъни Фаучи, който помага за координирането на стратегията на страната за справяне с COVID-19.

Доналд Тръмп, дезинфектантите и до какво доведоха предложенията за борба с коронавируса на американския президент

Когато приемеш думите на Тръмп буквално

Абсурдно изказване, очаквани последствия

В едно от изказванията си от миналия месец американският президент насърчи хората да пият дезинфектанти в опити да се предпазят от коронавируса. Но Тръмп дава и лош пример на американците - като категорично отказва да носи предпазна маска.