Принцът на Монако Алберт и принцеса Шарлийн празнуват 11-ата годишнина от сватбата си. Двойката пусна нов портрет чрез социалните мрежи, за да отбележи събитието. Снимката показва принц Алберт и принцеса Шарлийн, облечена в елегантна синьозелена рокля, хванати за ръце в градините на двореца на принца.

Принцеса Шарлийн, принц Алберт и появата им на Формула 1 в Монте Карло

Двама мъже и принцеса Шарлийн

Уикендът в Монако мина в приповдигнато настроение

Принцеса Шарлийн публикува снимката и на личната си страница в Instagram, като написа: "Честита годишнина", придружена с емотикона сърце.

Принц Алберт, сега на 64 години, и принцеса Шарлийн - на 44, се ожениха на приказна церемония на 1 юли 2011 г. Четиридневната сватба, която включваше 20-метров воал на Шарлийн и пететажна сватбена торта, беше първата кралска сватба на Монако от 55 години, първата от "Сватбата на века", когато принц Рение се ожени за холивудската актриса Грейс Кели на екстравагантна церемония през 1956 г., припомнят от People.

Поводът идва, след като двойката, която има 7-годишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела, не успя да отпразнува важната си 10-ата годишнина заедно миналата година. Принцеса Шарлийн беше задържана в родната си страна Южна Африка, възстановявайки се от усложнения, произтичащи от операция на УНГ, и не можеше да пътува обратно до Монако.

Снимка 579759

Източник: GettyImages

"Тази година ще бъде първият път, когато няма да бъда със съпруга си на годишнината от сватбата ни през юли, което е трудно и ме натъжава", каза принцеса Шарлийн в изявление тогава. "Въпреки това с Алберт нямахме друг избор, освен да следваме инструкциите на медицинския екип, дори и да беше изключително трудно. Той е най-невероятната подкрепа за мен."

Принцеса Шарлийн, принц Алберт, телевизионния фестивал в Монте Карло и присъствието им на събитието

Принцеса Шарлийн прикова всички погледи

Ето как го направи

При завръщането на принцеса Шарлийн в Монако обаче тя показа признаци на емоционално и физическо изтощение. След консултация с лекарите и членовете на семейството си тя решава да потърси медицинска помощ извън Монако. Принцеса Шарлийн най-накрая се върна в страната през март, след като получаваше грижи в швейцарска клиника от ноември.