През 2023 г. се очакваха няколко кралски сватби. Безспорно най-вълнуващата беше тази на йорданския престолонаследник, но с не по-малко любопитство очаквахме и сватбата на принцеса Марта-Луизе.

Принцеса Марта-Луизе, шаман Дюрек и неочакваната новина за отлагането на сватбата им

Защо норвежката принцеса отложи сватбата си

Изненадваща новина от Марта-Луизе

Най-голямото дете на краля на Норвегия Харалд Пети и кралица Соня от няколко години е сгодена за американеца Дюрек Верет - самопровъзгласил се шаман, който си спечели много критики с това, че предлагаше "защита" от Covid-19 с медальоните, които продаваше на сайта си.

Сватбата на 51-годишната Марта-Луизе и 48-годишния Верет беше отложена заради здравословните му проблеми в последните месеци. Но вече е ясна бъдещата й дата, както и мястото, където ще се състои.

"Дюрек Верет и аз с радост съобщаваме, че сватбата ни ще се състои в историческия хотел Union в Гайрангер на 31 август 2024 г.", пише принцесата в официалния си профил в Instagram. Тя уточнява, че двамата с годеника й се радвам, че събитието ще бъде на това красиво място - градът се намира край живописен фиорд и е в списъка с културното наследство на ЮНЕСКО.

Двамата ще останат да живеят в Норвегия след сватбата си, а Верет ще стане член на кралското семейство, но няма да получи титла, съобщава норвежката национална телевизия NRK. По-малкият брат на Марта-Луизе принц Хаакон ще наследи престола на страната.