Още в края на миналата година стана ясно, че през 2023 г. ни очакват поредица кралски сватби. Тези в кралския двор на Йордания са цели две, но не липсват и такива в Европа. Една от тях се очакваше да е тази на норвежката принцеса Марта-Луизе.

Принц Хюсеин, принцеса Иман, принцеса Александра, принцеса Марта-Луизе - кралските сватби, които очакваме през 2023 г.

Кралските сватби, които очакваме през 2023 г.

Две от тях - в Йордания

Годежът й с Дюрек Верет - самопровъзгласил се американски лечител и шаман, предизвика доста спорни реакции в родината й. Собствената й майка кралица Соня като че ли на одобрява особено бъдещия си зет, а 51-годишната принцеса побърза да се откаже от официалните си привилегии като член на кралското семейство.

По всичко изглежда обаче, че сватба скоро няма да има. Според информации на норвежки и шведски медии (Se og Hør и Svensk Damtidning) тя се отлага за неопределен период от време заради здравословното състояние на Верет.

Според списанията той страда от сериозни проблеми с бъбреците. Самият Дюрек е признавал за тях в миналото. "Страдах от високо кръвно налягане като баща си и дядо си, но не му обръщах внимание. Това съсипа бъбреците ми и доведе до сърдечен арест", казва той пред подкаста The Moments That Made Me.

Вследствие на това пострадва и мозъкът на "шамана", който остава прикован на инвалиден стол за две години, а в рамките на осем е на диализа. По собствените му думи, Дюрек Верет очаква трансплантация на бъбрек през тази година, което може да е причината за отлагането на сватбата му с Марта-Луизе.