Преди няколко дни видяхме норвежката принцеса Ингрид Александра в целия си блясък на гала вечерята по случай 18-ия рожден ден на принц Кристиян от Дания, където зае видно място на масата, на която бяха рожденика и домакинката на събитието - кралица Маргарет.

Защо принц Хаакон, престолонаследникът на Норвегия, иска да бъде сърфист

Принцът, който иска да е сърфист

Какво разкри престолонаследника на Норвегия

Сега стана ясно, че най-голямата дъщеря на принц Хаакон и съпругата му Мете-Марит е напуснала семейното гнездо и е станала независима. Принцесата, която в далечното бъдеще ще бъде наричана кралица на Норвегия (тя е втора по линия на трона след баща си), е напуснала семейната резиденция Skaugum в Аскер, която се намира на 19 километра от столицата на страната, за да живее сама в апартамент в Осло, пише норвежкото издание Se og Hor.

По-конкретно, принцесата се е установила в центъра на Somoroy, в източния край на норвежката столица, в квартал Grünerlokka. Това е един от най-модерните и интересни квартали в Осло, който е еталон за нощен живот с множество магазини втора употреба, антики и безкрайни места за слушане на музика на живо, отбелязва Hola.

Снимка 638137

Източник: GettyImages

През XIX век в тази област са се намирали много фабрики и домове за работници, а през XX век претърпява пълно преустройство и трансформация, което я превръща в едно от най-модерните места в града. Перфектно място за принцесата да води възможно най-спокоен и анонимен живот.

Защо Норвегия убива северните елени, преминали границата с Русия

Защо Норвегия убива северните елени, преминали границата с Русия

Постоянно мигриращите в търсене на прехрана животни не признават държавни граници

Въпреки че се очакваше, че след като завърши гимназия, Ингрид да продължи образованието си в чужбина, тя предпочете да остане в страната си, за да работи тази есен в училище Uranienborg като училищен асистент и екологичен работник. Освен това през 2024 г. ще започне военно обучение, което ще продължи 12 месеца. Следващия януари ще се установи в Camp Skjold, разположен в северна Норвегия, където ще прекара отново известно време, преди да ѝ бъде назначена конкретна военна позиция.

Снимка 638136

Източник: GettyImages

Междувременно принц Хокон и принцеса Мете-Марит все още не могат да получат уединение, защото вторият им син, принц Свере Магнус (17 г.), който учи в Elvebakken, все още живее с тях. Освен това Мариус Борг (26 г.), първородният син на принцесата от връзката ѝ с Мортен Борг, наскоро се завърна да живее с майка си, след като се раздели с последната си приятелка - влиятелната и риалити звезда Нора Хаукланд.