Покрай интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и Mеган Маркъл се върна спомена и за един друг разговор, излъчен по телевизията - този на принцеса Даяна с журналиста Мартин Башир.

Принц Хари, Меган Маркъл, интервюто им и асоциациите с принцеса Даяна

Меган и Даяна - повтори ли се историята

Прилики и разлики

Пред него покойната съпруга на принц Чарлз направи редица разкрития, сред които и това, че във връзката им не са двама, а трима. Тогава тя не спомена кой е третият човек, но е имала сериозни подозрения.

A зад тях стои предистория и един документ за направен аборт, който Башир е показал на Даяна. От него ставало ясно, че бившата бавачка на малките Уилям и Хари Тиги Леге-Бурк е прекъснала по свое желание бременност.

Тогава Лейди Ди е била убедена, че Чарлз иска да я убият, за да може да се ожени за въпросната дама и така е навързала две и две - че тя е абортирала дете от съпруга й. Подозренията на Спенсър стигнали до там, че секретарят на кралицата, който е и зет на Даяна, организирал разследване, за да разбере дали твърдението е истина.

Но всъщност всичко е било една голяма измама. Това обаче става ясно чак сега, 26 години по-късно. През 2020 г. започна дело срещу BBC и журналиста Мартин Башир, провел интервюто със Спенсър през 1995 г.

Първоначално стана ясно, че той е я заблудил с фалшиви банкови извлечения, с които е искал да й докаже, че принц Чарлз превежда големи суми по чужди сметки - вероятно на любовница. Не се е посвенил обаче да фалшифицира и документа за аборт, само и само да постигне целта си, предава People.

Принц Хари, смъртта на принцеса Даяна и как херцогът на Съсекс описа преживяното

Принц Хари за смъртта на Даяна

Емоционално признание

И наистина е успял. Според запознати, именно предположението, че детегледачката им може да е била бременна от принц Чарлз е накарало Даяна да се реши да даде интервюто и да направи всички признания, като преди това до последно се е колебаела. А днес няма съмнение, че е била жертва на един голям заговор, които може би й коства и живота.