Най-трудният момент в живота на принц Хари е смъртта на неговата майка. Даяна Спенсър си отиде, когато той бе едва на 12, а брат му Уилям - на 15. Целият свят ги видя как ходят с наведени глави след ковчега й, а преживяното продължава да бъде ярък спомен в тяхното съзнание.

Принц Хари, принц Уилям и как принцеса Даяна ще ги събере отново

Даяна пак ще събере Уилям и Хари

Светлина в тунела

Повод за принц Хари отново да върне лентата назад към тези най-мрачни дни, които го белязаха до живот, стана нова книга с картинки, озаглавена "Болница край хълма". Тя е предназначена за всички деца, загубили родители и близки заради COVID-19.

Предговорът на изданието е написан от херцога на Съсекс. "Ако четете тази книга, това е, защото сте загубили родител или любим човек. И макар да ми се иска сега да мога да ви прегърна, надявам се тази история да ви осигури утеха за това, че не сте сами", започва той.

"Когато бях малко момче, загубих майка си. Тогава не исках да повярвам или да го приема и това остави огромна празнина в мен", продължава разказа си принц Хари.

"Може да се усещате сами, да сте тъжни, да сте ядосани, да се чувствате зле. Това чувство ще отмине. И ви давам обещание - ще се почувствате по-добре и по-силни, след като сте готови да говорите за това как се чувствате", съветва той младите читатели.

Снимка 486521

Източник: GettyImages

Херцогът на Съсекс пояснява, че всеки се справя със загубата по различен начин. "Бяха ми казали, че когато един родител отиде на небето, духът му, любовта му и спомените за него остават тук. Те са винаги и завинаги с теб. Смятам, че това е истина", заявява той скоро след като призна пред Опра Уинфри, че е усещал духа на Даяна и нейната подкрепа по време на Мегзит.

Принц Хари, Меган Маркъл, интервюто им и асоциациите с принцеса Даяна

Меган и Даяна - повтори ли се историята

Прилики и разлики

Принц Хари завършва с думите: "Надявам се, че тази книга ще ви напомня колко специален е бил вашият родител или любим човек и колко специален сте и вие". А разказът за преживяното от него може да трогне всеки, дори да не е изпитал подобна загуба, предава USA Today.