На 31 август се навършват 23 години от смъртта на принцеса Даяна. А дни преди тази годишнина бе излъчен поредния документален филм за нейния живот, озаглавен Diana: Her last summer.

Той е част от поредица от общо три филма и проследява последните месеци от живота на съпругата на принц Чарлз, изпълнени в търсене на новото й място под слънцето след раздялата с кралския двор. А нови разкрития не липсват.

Това е времето, в което лейди Ди се посвещава на благотворителната дейност и се среща със своя духовен учител - Майка Тереза, която умира само няколко дни след смъртта на Спенсър. Но тези постижения остават на заден план, защото на всички е интересно какво се случва в личния свят на майката на Уилям и Хари.

Снимка 492293

Източник: Facebook / Princess Diana - Queen of Style

Името на Даяна се свързваше упорито с това на Доди Ал-Файед, с когото заедно намериха смъртта си в тунел в Париж след преследване с папараци. Но кралските биографи зад филма разкриват, че Спенсър всъщност е имала една мечта, която не е успяла да осъществи - да замине при истинския мъж на сърцето си.

И тук се визира пакистанският сърдечен хирург д-р Хаснат Хан. Даяна дори е обсъждала възможността да се премести да живее в Пакистан със своята приятелка Джемима Хан, която се е омъжила за брата на хирурга. Но е била наясно, че подобен ход ще предизвика световен скандал. Все пак, няколко пъти е била на гости на любимия си, предава Yahoo News.

Снимка 492292

Източник: Facebook / HELLO! India

В документалния филм се говори и за последната ваканция на Лейди Ди със синовете си - във Франция, заедно с Мохамед Ал-Файед. Той им осигурява луксозна вила в Сент Тропе, яхта, охрана и всичко необходимо за едно незабравимо преживяване. Даяна, Уилям и Хари плуват много, карат водни ски и се наслаждават на компанията си.

Принцеса Даяна, Меган Маркъл и какво е общото в отношението на кралския двор към тях

Меган изпита това, което и Даяна

Емоционални признания

Но една тъжна вест прекъсва почивката им и Спенсър решава веднага да се приберат в имението Балморал. Когато разбира, че нейният близък приятел Джани Версаче е убит най-хладнокръвно в дома си, тя започва да се притеснява и за своя живот. Затова и мисълта за смъртта не спира да я преследва в последните месеци от живота й, предава Metro.