Сравненията между Меган Маркъл и принцеса Даяна бяха чести и неизбежни още от началото на връзката й с принц Хари. Двете дами не успяха да се впишат напълно в кралския двор и винаги се открояваха със стил и поведение. А херцогът на Съсекс избра да се откаже от титлите си, за да не последва съпругата му съдбата на неговата майка.

Съпоставката между Даяна и Меган отново излиза на преден план в новата биографична книга Finding Freedom. В нея откриваме изказване на Маркъл, цитирано от нейни приближени, което ни връща години назад, когато Лейди Ди бе още жива и бе омъжена за принц Чарлз.

В откъс от книгата на Омид Скоби и Каролин Дюран се твърди, че херцогинята на Съсекс се е оплакала пред свои приятели малко преди да заминат с Хари за Канада с думите: "Отдадох целия си живот за това семейство. Бях готов да направя всичко, което е необходимо. Но ето ни сега. Много е тъжно."

Снимка 478343

Източник: GettyImages

Думите на Меган много ни напомнят за разочарованието на принцеса Даяна, което тя излиза пред своя близка приятелка след поредните разкрития за изневери на принц Чарлз с Камила Паркър. "След всичко, което съм направила за това семейство...", казва тя.

Принц Хари, Меган Маркъл, Finding Freedom и защо са се чувствали пренебрегнати в кралския двор

Да си вечната втора цигулка в кралския двор

Несправедливостта, с която не се примириха

Така се потвърждава мнението, че и Меган, и Даяна са дълбоко разочаровани от факта, че техните усилия и принос за кралския двор остават неоценени. Те се чувстват неразбрани и незащитени. И, за съжаление, това усещане не се променя до края - до Мегзит и до онази зловеща катастрофа в тунел в Париж, предава Best Life.