В последно време много му се събра на принц Уилям - особено когато става въпрос за спомени и разкрития, свързани с покойната му майка Даяна Спенсър. Тези дни стана ясно, че той застава зад разследването на BBC, свързано с поредния документален филм за Лейди Ди и нейното интервю за предаването "Панорама" от 1995 г.

Принц Уилям, принцеса Даяна и как херцогът на Кеймбридж ще защити честта на майка си

Истината за Даяна, която Уилям иска да разбере

Когато един принц брани честта на майка си

Междувременно пък херцогът на Кеймбридж е изразил и неодобрението си към новия сезон на сериала на Netflix - The Crown, в който майка му отново е главно действащо лице. Той започна да се излъчва преди броени дни, на 15 ноември.

Според източници, цитирани от британските медии, феновете на сериала в кралския двор са доста малко. Докато например Камила Паркър би проследила с интерес сюжета, на принцовете Уилям и Хари със сигурност няма да им е приятно да гледат как е пресъздаден краха на брака на родителите им.

Кралицата също не е гледала сериала, но се е интересувала от писаното за него в медиите. Принц Филип пък е останал дълбоко разочарован от неточностите в него и най-вече от приписваната му връзка с балерина.

Със сигурност никой от кралското семейство не е доволен от разкритията и от това, че всичко, показвано в The Crown се приема от зрителите като неоспорим факт. Но най-разочарован от продукцията изглежда е принц Уилям.

Херцогът на Кеймбридж не може да се помири с "гротесковия и неправдоподобен" образ на неговите родители, който сериалът изгражда - на жестокия мъж и неговата жертва. Затова и той е "отвратен" от всичко, което се излъчва, за да се гони печалба на гърба на чуждия живот, предава Daily Mail.

Принц Уилям е гневен и на своя по-малък брат заради това, че с Меган Маркъл са сключили сделка за милиони именно с Netflix. Явно той няма против онова, което стрийминг платформата е сътворила в сериала, и е готов да приеме тяхната истина заради високата цена, която му се предлага.

Принцеса Даяна, карането на ролкови кънки в двореца Кенсингтън и сцената в The Crown на Netflix

Да, Даяна е карала кънки в двореца

Какво ли не е виждал дворецът Кенсингтън...

Очевидно на плещите на бъдещия крал пада и още една важна и тежка задача - да брани паметта и честта на своята майка, както и на цялото кралско семейство. А принц Хари, освен от кралския двор, е абдикирал и от този негласен ангажимент към покойната си майка.