Разкритията за живота и смъртта на принцеса Даяна не спират - дори 23 години след като тя вече не е между живите. Поредната доза от тях получихме с документалния филм The Diana Interview: Revenge Of A Princess, който бе излъчен този месец.

Принцеса Даяна, Diana: The Truth Behind the Interview, едно интервю от преди 25 години и нова порция признания

Даяна: Бракът ни с Чарлз беше ад от първия ден

Едно скрито интервю от преди 25 години

В центъра на сюжета му е едно интервю, което Лейди Ди дава за предаването "Панорама" по BBC през 1995 г. В него тя разкрива неподозирани дотогава подробности за брака си с принц Чарлз, а думите й достигат до над 22 милиона зрители.

В днешни дни, скоро след излъчването на филма, BBC обяви, че започва свое разследване, за да установи как журналистът Мартин Башир е успял да убеди Даяна Спенсър да бъде толкова откровена с него и с целия свят. Предположенията са, че той я е разгневил предварително, показвайки й подправени документи и банкови извлечения. Тази теория се подкрепя и от брата на Лейди Ди - Чарлз Спенсър.

Междувременно от официална позиция на двореца Кенсингтън стана ясно, че принц Уилям подкрепя идеята за търсене на истината и я определя като "стъпка в правилната посока" - да се установи дали майка му наистина е била жертва на една конспирация с комерсиална цел, предава Daily Mail.

Месеци след излъчването на интервюто, в което Даяна казва, че в брака им са трима, визирайки и Камила Паркър, кралицата настоява на този брачен съюз да се сложи край. Година по-късно, на 31 август 1997 г., майката на Уилям и Хари загива в катастрофа в тунел в Париж.

Принц Чарлз, принцеса Даяна, The Diana Interview: Revenge Of A Princess и едно признание от нощта преди сватбата им

Признанието на Чарлз в нощта преди сватбата

Истината в прав текст

Дали има връзка между излъчването на интервю, признанията на Лейди Ди и последвалия развой на събитията, всеки сам може да прецени.

Най-важното за херцога на Кеймбридж сега е да защити честта на покойната си майка и истината да излезе наяве. А ако някой е виновен - да си понесе последствията. И със сигурност щом той го е приел толкова лично, въпросът няма да остане неразрешен.