Откакто Чарлз стана крал точно преди година, отговорностите на плещите на принц Уилям и съпругата му Кейт станаха повече. В ролята на престолонаследник принцът на Уелс трябва да следи изкъсо всичко, случващо се в монархията.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, херцогство Корнуол и новата обява за работа

Принц Уилям си търси счетоводител

Кой ще му помага в херцогство Корнуол

Затова и той, както и принцесата на Уелс имат нужда от доверени хора в своя помощ. Те разполагат с 60 човека персонал в резиденциите, които обитават. А сега възнамеряват да си намерят изпълнителен директор, който да поеме ръководството на всички тях.

Уилям и Кейт са наели фирмата за набор на персонал Odgers Berndtson, която да намери най-подходящия кандидат за длъжността, пише Daily Mail. Директорът ще е подчинен директно на принца и принцесата на Уелс и ще действа независимо от личните им секретари.

Той ще бъде отговорен както за служителите на Уилям и Кейт, така и за поддържането на връзка с кралските благотворителни организации Earthshot Prize и Royal Foundation. А най-важна ще е и координацията му с екипа на крал Чарлз и кралица Камила.

Снимка 631741

Източник: GettyImages

Според информацията в обявата позицията на изпълнителен директор ще е базирана основно в двореца Кенсингтън в Лондон със спорадични пътувания до двореца Уиндзор. Daily Mail си задават въпроса дали кралят и кралицата също няма да обмислят подобна длъжност.