Няма как да не се сетим за израза "Тежка е царската корона", когато си помислим за новия крал на Великобритания. Тепърва ще разберем дали той ще важи за Чарлз, но междувременно става ясно, че синът му е наследил доста задължения.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и титлите принц и принцеса на Уелс, както и херцози на Корнуол, които наследиха

Титлите (и доходите), които Уилям и Кейт наследиха

Да си престолонаследник носи доста привилегии

Уилям вече е не само принц на Уелс, но и херцог на Корнуол.

И двете титли той наследи от баща си, след като последния стана крал. А като херцог на Корнуол 40-годишният престолонаследник вече е и най-големият частен собственик на земи във Великобритания. Херцогството се простира на територията на 23 общини и му носи около 23 милиона британски паунда доход на година.

Разбираемо е, че когато става дума за подобни мащаби, Уилям няма как да се справи сам. Затова и на официалния сайт на херцогството има нова обява за работа управленски счетоводител с годишна заплата между 45 и 50 хил. британски паунда.

Снимка 587794

Източник: GettyImages

В обявата се казва още, че целта на херцозите на Корнуол е да достигнат до нулеви въглеродни емисии и екологичната кауза ще е особено важна, съобщават ни от Hello.

Кейт Мидълтън, принц Уилям и посещението на трите им деца в новото училище "Ламбрук" край Уиндзор

Семейството на Кейт и Уилям започва на чисто

Какво очаква Джордж, Шарлот и Луис в Уиндзор

Не е ясно дали принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите им деца планират да се преместят в някой от имотите в херцогството, макар това да е малко вероятно. В края на лятото те тъкмо се преместиха в Аделаид Котидж в Уиндзор, а децата започнаха училище съвсем наблизо.