След като сложиха пътуванията си на пауза за няколко месеца заради пандемията, принц Уилям и Кейт Мидълтън все пак се решиха на едно кратко, в рамките на страната.

Тази седмица херцогът и херцогинята на Кеймбридж се качиха на кралския влак за тридневна обиколка на няколко градове във Великобритания и няколко срещи с работещи на първа линия в борбата с COVID-19, както и с представители на организации и някои от най-засегнатите общности. Успяха да се срещнат и публично с кралицата, спазвайки строга физическа дистанция.

Решението на Уилям и Кейт да се поразходят и да отчетат дейност обаче бе прието по-скоро с критика, отколкото с похвала от обществото. Причината - че е в разрез с въведените ограничения в страната заради пандемичната обстановка и препоръката да се избягват всички пътувания, които не са спешни.

Снимка 509115

Източник: GettyImages

Е, да, съпрузите са със специален статут и тяхната поява на едно или друго място е от значение, както и подкрепата, която оказват с действията си, дори и само морална. Но хората са на мнение, че здравето е преди всичко.

В последствие се оказа, че пътуването на Уилям и Кейт е било предварително съгласувано с шотландските и уелските власти и те са спазили всички противоепидемични мерки на местно ниво. Въпреки това, мини турнето им бе използвано като пореден повод за критика по адрес на монархията, отбелязва Marie Claire.

Кейт Мидълтън, доброволчеството и кого херцогинята зарадва с обаждане

Голямото сърце на Кейт

Ето затова всички я харесват

Междувременно херцогът и херцогинята на Кеймбридж признаха, че все още нямат ясни планове за празниците. Традиционното коледно събиране в имението Сандрингам очевидно ще отпадне без присъствието на кралицата, а съпрузите най-вероятно ще останат в имението в Норфолк и ще посрещнат Коледа заедно с трите си деца.