Преди дни принц Уилям и Кейт Мидълтън привлякоха вниманието на всички, появявайки се в целия си блясък на раздаването на първите Earthshot награди. Инициативата е свързана с опазването на околната среда и климатичните промени и е под егидата на херцога на Кеймбридж.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Earthshot Prize и снимките им зад кулисите

Уилям и Кейт, когато светлините угаснат

Не просто херцог и херцогиня

На събитието той обяви, че следващото издание ще бъде в пъти по-мащабно, защото наградите ще се раздават зад океана. А това веднага породи коментари, че следващият директен сблъсък между Уилям и Хари ще бъде именно на американска земя.

Фенове на принц Хари и Меган Маркъл пък не пропуснаха да се присмеят на принц Уилям за липсата на оригиналност и очевидното желание да се изтъкне. Според тях, и херцогът на Кеймбридж цели да има свой, голям проект, с който да стане разпознаваем по целия свят - точно както е принц Хари със своите Invictus Games.

Снимка 552231

Източник: GettyImages

Точно както тези игри, и за своите награди принц Уилям има подкрепата на редица известни личности. Принц Чарлз пък не пропусна да заяви в социалните мрежи колко е доволен от инициативността на големия си син, който наследява делото му, свързано с опазване на околната среда.

Принц Уилям, принц Хари, Меган Маркъл, кръщенето на Лилибет и защо херцогът на Кеймбридж е против него

Принц Уилям отново срещу Хари и Меган

Как осуети плановете им

Ще трябва да почакаме още година, докато видим как херцогът на Кеймбридж ще бъде приет зад океана, където Хари и Меган вече се чувстват като у дома си. Но едно е ясно - съревнованието между двамата братя със сигурност не е приключило с напускането на принц Хари. А очевидно най-интересното тепърва предстои.