Скоро след обявяването на Мегзит стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл планират да използват бранда Sussex Royal, за да изкарват много пари, които след това да отиват за благотворителност. Плановете им обаче явно няма да се осъществят.

След дълги преговори кралският двор е решил, че щом Хари и Меган сами се отказаха от това да бъдат официална част от него, значи нямат правото да използват наименованието Sussex Royal, още повече за да извличат финансови дивиденти от него.

Тази забрана ще доведе до сериозни неприятности за херцога и херцогинята, които побързаха да регистрират търговка марка с въпросното наименование. Създадоха и благотворителна организация, която също се казва така.

Снимка 467400

Източник: GettyImages

Освен това, те успешно развиха нов сайт. А и профилът им в Instagram, който има над 11 милиона последователи, също се казва Sussex Royal. Засега не е ясно дали няма да им се наложи да го преименуват, или забраната важи само за търговската марка и продуктите, които биха се продавали от нея, пише Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл и поканата към тях от Марго Роби

Поканата на Марго Роби към Хари и Меган

Още един фен

Очевидно първоначалният план на принц Хари и Меган Маркъл да бъдат наполовина кралски особи, наполовина обикновени хора, няма да сработи. Просто кралицата не може да позволи да се прави бизнес с титлите, които идват с редица отговорности, от които те се отказаха.