Вече е ясно, че новият живот на принц Хари и Меган Маркъл ще е разделен между Великобритания и Канада. Херцогинята напусна Острова още миналата седмица и няма изгледи скоро да се връща. Докато тя видимо се чувства страхотно, ние се питаме защо избра точно тази страна.

След шестседмичната си ваканция, включваща и отбелязване на коледните и новогодишни празници, Хари и Меган са решени да се установят за постоянно в Канада. И за това решение има няколко причини.

Въпреки че е родена в САЩ, Маркъл прекарва цели шест страхотни години в Торонто, докато снима за сериала "Костюмари". През това време успява да се влюби в града и да завърже силни приятелства, които продължават и до днес.

Снимка 337877

Източник: Facebook / Suits

Херцогът и херцогинята на Съсекс са близки приятели и с канадския премиер Джъстин Трюдо. Той е гостувал неведнъж в кралски двор по работни въпроси, а са се срещали няколко пъти с него и на канадска територия.

Изглежда топлото посрещане в страната е наклонило още повече везните на избора. А дни след като Хари и Меган обявиха решението си да се преместят, Джъстин Трюдо заяви готовност да покрие разходите им за охрана, които са в порядъка на половин милион долара годишно, пише BBC.

В Канада кралската двойка може да се наслаждава на по-обикновения живот, който иска, без медиите да са постоянно по петите им. Разбира се, това вероятно ще се промени до известна степен, ако се установят там.

Но в тази страна таблоидите определено не са на същото ниво, както във Великобритания. Все пак, така и не видяхме нито една папарашка снимка от престоя им там по празниците, което си е добър знак.

Принц Хари няма да е първия член на британското кралско семейство, който избира да живее в Канада, а не във Великобритания. Същото преди години прави и принц Андрю, чието име напоследък се свързва със секс сандал заедно с това на вече покойния Джефри Епстайн.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо решиха да напуснат кралския двор

Защо Хари и Меган напуснаха кралския двор

Всеки със своите причини

В Канада от десетилетия съществува традицията генералният губернатор на страната да бъде представител на британската аристокрация. Затова нищо чудно позицията да бъде заета именно от по-малкия син на принц Чарлз. Според последно проучване, повече от половината канадци са съгласни това да се случи.