Съвсем скоро Принц Хари и Меган Маркъл отново ще дойдат в Обединеното кралство. А причина за това е платиненият юбилей на кралица Елизабет, който ще отбележи 70-годишнината от управлението ѝ.

Принц Хари, Меган Маркъл и от какво ги лиши кралица Елизабет по повод платинения юбилей

Ще направи ли компромис кралицата за Хари и Меган

Не и този път

И явно нищо няма да промени намерението на двойката да уважи Елизабет. Дори и фактът, че почти в последния момент Нейно Величество да взе категоричното решение Хари и Меган да не са на балкона на Бъкингамския дворец като част от Trooping the Color. Защото тази чест ще имат само действащи членове на кралското семейство.

Любопитно е обаче дали все пак Хари и Меган ще се включат към някои от останалите събития, които ще се проведат в рамките на юбилея. Според The Telegraph вероятно двойката ще присъства на благодарствената службата в катедралата Свети Павел, която ще се проведе в петък, 3 юни.

Снимка 575414

Източник: GettyImages

Тогава се очаква много от членове на кралското семейство да присъстват, включително принц Андрю - синът на кралицата, който вече не е сред действащите кралски лица заради връзката му с осъдения за сексуални престъпления Джефри Епщайн.

Към службата ще се присъединят и по-големите правнуци на кралицата, включително принц Джордж и принцеса Шарлот.

Колкото до децата на Меган и Хари, по-вероятно е те да не придружават родителите си, единствено заради възрастта си. Арчи е едва на три години, а Лилибет ще навърши една на 4 юни, припомня People.

Queen, Даяна Рос, Брайън Мей, Андреа Бочели и кой ще пее на концерта за платинения юбилей на кралица Елизабет

Изненадата, която Брайън Мей готви за кралицата

Какво да очакваме от концерта за платинения юбилей

Възможно е Меган и Хари да участват и в други части от празничния уикенд, като например разходка с карета - като част от парада. В събота, 4 юни, членовете на кралското семейство ще присъстват на конното дерби в град Епсъм, което ще бъде последвано от платинено парти и концерт пред Бъкингамския дворец. Queen, Даяна Рос, Род Стюърт, Алиша Кийс са само част от потвърдените участници в него.