Принц Хари и Меган Маркъл правят страхотен жест към кралица Елизабет в началото на юни - по повод нейния платинен юбилей, с който тя ще отбележи 70-годишнината от изкачването си на престола, те ще посетят Обединеното кралство. При това със своите две деца - Арчи Харисън и малката Лилибет Даяна.

Принц Хари, кралица Елизабет и какво си казаха на среща преди откриването на Invictus Games

Какво си казаха принц Хари и кралица Елизабет

Баба и внуче по кралски

За Лилибет, която е родена в Калифорния, това ще е първо посещение в родната страна на баща й. Вероятно дори малката принцеса ще отпразнува рождения си ден, който е на 4 юни, по време на пътуването.

Новината е потвърдена от официален говорител на двойката. Същият допълва също, че кралица Елизабет е решила само действащи членове на кралското семейство да се присъединят на традиционната поява балкона на Бъкингамския дворец като част от Trooping the Colour (ежегодното публично честване на рождения ден на монарха).

Така 37-годишният принц Хари и 40-годишната Меган няма да бъдат включени в церемонията. Същото се отнася и за чичото на Хари - принц Андрю, заради отнетите титли и секс скандалите, в които бе забъркан в последните месеци.

Затова, както пише People, тазгодишната традиционна изява на балкона в четвъртък, 2 юни, ще бъде ограничена до Нейно Величество и онези членове на кралското семейство, които в момента поемат официални обществени задължения от нейно име.

Наред с кралица Елизабет, това са принц Чарлз, заедно с Камила, херцогинята на Корнуол, принц Уилям и Кейт Мидълтън, принцеса Ан, принц Едуард и Софи, графиня на Уесекс. Както и някои от близките братовчеди на Елизабет. И, разбира се, нейните внуци и правнуци.

За първи път от две години насам Принц Хари и Меган Маркъл посетиха заедно Обединеното кралство през април и не пропуснаха да се срещнат с кралица Елизабет в замъка Уиндзор, в който в момента тя пребивава. Поводът да се завърнат в Европа бе спортния турнир Invictus Games, организиран от Хари.

Кралица Елизабет, Ед Шийрън, платиненият юбилей и какво ще включва церемонията

Платиненият юбилей на Елизабет: 4 дни яли, пили и се веселили

Всичко, което знаем за церемонията

И въпреки че тогава се твърдеше, че по време на срещата Хари и Меган са получили покана от кралицата да се появят на балкона на Бъкингамския дворец, явно впоследствие Нейно Величество е променила мнението си.