Вчера, 14 февруари, принц Хари и Меган Маркъл ни изненадаха приятно по повод Свети Валентин - двамата са в очакване на второто си дете.

Новината бе оповестена първо от говорител на двойката пред списание People. Съвсем скоро след това в социалните мрежи фотографът Мисан Хариман публикува в профила си в Instagram черно-бяла снимка на Хари и Меган, на която тя вече е с наедряло коремче (и с рокля на Carolina Herrera, която носеше и по време на първата си бременност).

Кадърът е заснет от разстояние от фотографа, който е и близък приятел на кралската двойка. А описанието към него гласи: "Мег, бях на сватбата ти, за да бъда свидетел на началото на тази любовна история. И, приятелко, удостоен съм с честта да я заснема как расте. Поздравления за щастливата новина."

А новината за бременността на херцогинята на Съсекс идва скоро след като в края на ноември тя публикува есе в The New York Times, в което споделя, че през юли миналата година е преживяла спонтанен аборт.

Денят, в който Хари и Меган избраха да съобщят щастието си, макар и непряко, със сигурност не е случаен. Именно за 14 февруари, но преди 37 години, принцеса Даяна обявява, че е бременна с по-малкия си син, който днес няма търпение да стане баща за втори път. А малкият Арчи, който през май ще навърши две години, ще бъде батко след няколко месеца.

Меган Маркъл, The New York Times и загубата на второто й дете

Меган Маркъл за загубата на второто си дете

Емоционално за болката, за която трябва да се говори

Все още нямаме никаква допълнителна информация около бременността на херцогинята и кога да очакваме втория наследник на двойката. Няма и съобщение от кралския двор с реакция на новината.