Принц Хари и Меган Маркъл се превърнаха в любимата двойка не само на Великобритания, но и на голяма част от света. Джейми Оливър също е един от най-популярните и харесвани готвачи. И какво по-логично от това именно той да сготви менюто на тяхната сватба?

По-логичното се нарича кралски протокол. Именно него Оливър смята за причината желанието му да бъде главен готвач на кралската сватба да бъде попарено. Или по-точно - да не бъде удостоено с никакво внимание.

В свое телевизионно интервю Джейми върна лентата назад с близо година. След като стана ясно, че Хари и Меган ще вдигат сватба, той изпраща няколко писма лично до тях, за да изрази желанието си да приготви менюто за гостите. Важна подробност е, че иска да го направи без пари.

Снимка 398304

Източник: Facebook / Jamie Oliver

Също така Оливър е готов да се съобрази желанията на младоженците и да мискира английски и американски ястия, за да няма сърдити. Но накрая сърдитият се оказва той.

Сърдит, защото няколкото му писма остават без никакъв отговор. Дори без протоколно отклоняване на желанието му. Но Оливър знае, че вината не е толкова в Хари и Меган, колкото в сложния протокол.

Кралица Елизабет, Хари, Меган, Уилям и Кейт и забранените думи

Забранените думи в кралския двор

Тихо, да не чуе кралицата

И да му бяха отговорили, надали отговорът щеше да е положителен, смята той. Защото да изберат него, колкото и да им се иска, би се сметнало за предателство към кралския двор, смята Джейми.