Принц Филип, 99-годишният съпруг на Елизабет Втора, е в болница вече повече от две седмици. Той бе приет на 16 февруари в медицинско заведение в Лондон, без да се дават особени подробности за състоянието му.

Принц Филип, приемането му в болница и какво е състоянието на съпруга на Елизабет Втора

Какво е състоянието на принц Филип

Херцогът на Единбург е в болница

Това, което научихме тогава, е, че болничният му престой е по-скоро превантивна мярка, че ще му бъдат направени изследвания и след няколко дни ще го изпишат. Да, обаче първоначалните планове ясно са се объркали и херцогът на Единбург още не е у дома при кралицата.

По последна информация на CNN, принц Филип е преминал успешно през специално изследване на сърцето и ще остане поне още няколко дни под лекарско наблюдение.

Снимка 482948

Източник: GettyImages

Според изявлението на Бъкингамския дворец, процедурата е свързана с предишно заболяване, а не с новонастъпило. За нея 99-годишният херцог е преместен в най-добрата кардиологична болница на Острова.

Дни по-рано от кралския двор разбрахме, че съпругът на Елизабет Втора е лекуван от "инфекция", като не се уточнява нито нейния вид, нито сериозността й.

Елизабет Втора, морски език на скара и какво друго хапват кралицата и принц Филип

Любимият специалитет на кралицата

Рецепта за основно с риба, от което да си оближеш пръстите

Камила Паркър коментира състоянието на принц Филип, като лаконично заяви, че има "леко подобрение" и всички в кралското семейство продължават да стискат палци за него, очевидно притеснени от случващото се.