Във вторник вечерта, на 16 февруари, принц Филип бе приет в болница в Лондон. Новината научихме няколко часа по-късно, но без да се съобщават никакви подробности.

99-годишният съпруг на кралица Елизабет Втора се е почувствал зле и е бил закаран до болничното заведение с кола от човек от персонала. А оставането му в болница вече две нощи е решено като превантивна мярка, а не заради влошено здравословно състояние, се казва в официално изявление на Бъкингамския дворец.

Според източници от кралския двор, неразположението на принц Филип е продължило няколко дни, но не е свързано със заразяване с коронавирус.

Снимка 402044

Източник: iStock, Land Rover

Очаква се херцогът на Единбург да остане още няколко дни за болнично наблюдение, като междувременно му бъдат направени различни изследвания. След това ще бъде изписан и ще се върне отново при кралицата в замъка Уиндзор, предава BBC.

Елизабет Втора, морски език на скара и какво друго хапват кралицата и принц Филип

Любимият специалитет на кралицата

Рецепта за основно с риба, от което да си оближеш пръстите

Принц Филип, който на 10 юни ще навърши 100 години, е в "добро състояние на духа". Миналият месец двамата с Елизабет Втора се ваксинираха срещу COVID-19, а от близо година вече са се самоизолирали далеч от английската столица.