Тази седмица принц Чарлз и Камила Паркър бяха на първото си официално посещение в чужбина след обявяването на новината, че един ден херцогинята на Корноул ще стане кралица консорт. Те прекараха няколко дни в Дубай, като към тях се присъедини и принц Уилям, който все още е в емирството.

Меган Маркъл, Камила Паркър и ролята, която съпругата на принц Чарлз получи

Когато Камила замести Меган

Време за промени

След завръщането си у дома, бъдещият крал е дал положителна проба за COVID-19 - за втори път от началото на пандемията, оповестиха от Clarence House. Първият бе през 2020 г., когато прекара вируса само с леки симптоми. Сега принц Чарлз е с напълно завършен ваксинационен цикъл и се очаква отново да се справи със заразата без усложнения.

Той е под карантина в имението, което обитава с Камила Паркър, и изрази съжалението си, че ще трябва да отложи планираните си ангажименти през следващите няколко дни. А междувременно се появиха притеснения за здравословното състояние и на кралица Елизабет Втора.

Снимка 511696

Източник: GettyImages

Двамата с Чарлз са били контактни два дни преди положителния тест. Затова тя се е подложила на многократно тестване и е под постоянно медицинско наблюдение. Засега от кралския двор не дават информация дали и Елизабет Втора е с COVID-19 или не, предава Daily Mail.

Камила Паркър, бъдещата й роля на кралица консорт и какво смятат принц Уилям и принц Хари за нея

Уилям и Хари за бъдещата роля на Камила

Мълчанието знак на одобрение ли е

Междувременно всички на Острова се надяват ситуацията с вируса да се нормализира съвсем скоро, за да може тържествата по случай платинения юбилей на кралицата, насрочени предимно за месец юни, да се осъществят по план.