Трудният период, през който преминава британското кралско семейство в момента - крал Чарлз Трети и Кейт Мидълтън бяха диагностицирани с ракови заболявания, би бил чудесна възможност принц Хари да опита да покаже съпричастност и да стопли отношенията с роднините си.

Принц Хари във Великобритания - ще дойде ли с Меган и децата си (и ще се срещне ли с Уилям и Кейт)

Големите въпросителни около посещението на Хари в Лондон

Ще бъде или не Меган с него

Макар че летя до Великобритания часове след съобщението за диагнозата на баща си, за Хари тази мисия няма да е толкова лесна. Особено след последната новина, свързана с него - той индиректно е потвърдил, че пребивава за постоянно в САЩ.

Документите на благотворителната организация за устойчив туризъм на принц Хари Travalyst, подадени във Великобритания, показват, че той е посочил САЩ като държава, в която обикновено пребивава.

Снимка 661915

Източник: GettyImages

Промяната е подадена към правителствената агенция Companies House на 17 април тази година, но документът показва, че е направена доста по-рано - на 29 юни 2023 г. Точно на тази дата Бъкингамският дворец потвърди, че Хари и Меган са се изнесли официално от дома си в Англия - Фрогмор Котидж в Уиндзор.

Хари е пети по ред за наследяване на британския престол. Промяната в местожителството му обаче допълнително го отдалечава от възможността да съветник на баща си крал Чарлз. Макар принцът формално още да се води "съветник на държавата", от 2022 г. на практика такива могат да са единствено работещи членове на кралското семейство.

Снимка 661159

Източник: GettyImages

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл спряха да бъдат такива от момента, в който през 2020 г. взеха решение да напуснат Великобритания и да живеят в Калифорния, САЩ, припомнят Guardian.