Много ценим дами, които освен външна красота, имат и характер да изразяват мнението си и да живеят според своите разбирания.

Паулина Порижкова, остаряването, стандартите за красота и думите ѝ за Сара Джесика Паркър

Какво мисли Паулина Порижкова за бръчките на Сара Джесика Паркър

А тя има какво да каже по темата

Независимо дали споделяме мнението им или не, знаем, че точно такива жени имат силата да променят стереотипи и в крайна сметка стават вдъхновение за мнозина.

Паулина Порижкова за пореден път намери повод да защити правото на зрелите жени да бъдат такива каквито са и да не се притесняват от възрастта си. Направи го в типично неин стил с поредната гола снимка.

Поводът дойде от коментар на неин фен, който смята, че на тази възраст тя трябва да се занимава с децата и внуците си, вместо да публикува свои голи снимки в Instagram. С типичния си остър език тя се противопостави на мнението, че след като остареят, жените трябва едва ли не да спрат да живеят.

"Аз съм на 56 и живея най-добрия си живот. След толкова години, прекарани в грижа за другите, най-накрая живея за себе си. Разбира се, мога също да плета, да готвя и да се наслаждавам на топлината на семейството си в редките случаи, когато имат нужда от мен, но мога също да се топля от сиянието на тропическо слънце, от ръцете на любовник и от приказната светлина на фотографа @luigiandIango.

Порижкова обясни, че пуска голи снимки, защото най-накрая се чувства добре в кожата си и че не го прави за комплименти или харесвания. "По какви стандарти е добре да гледаш гол млад човек, но не и зряла жена?"

Паулина Порижкова, фотосесията ѝ за LA Magazine и какво я кара да се чувства комфортно, докато е без дрехи

Паулина Порижкова е уверена и секси

Нова порция оптимизъм и любов към себе си

"На по-възрастната жена е позволено мъдрост, хумор, търпение, но не и чувственост. Не и сексуалност.“ Порижкова иска да разруши това обществено табу. „Може да съм на 56, но аз съм толкова жена, колкото бях преди тридесет години, всъщност, бих казал: още повече“, завършва поста си тя.