Остаряването е естествен процес, който често се възприема травмиращо от жените, защото спират да отговарят на стандартите за красота.

Сара Джесика Паркър, And Just Like That и корицата на Vogue

Сара Джесика Паркър такава, каквато е

56-годишната актриса с нова корица

Все повече известни дами се опитват да се противопоставят на този модел и не искат да крият бръчките и посивелите си коси, нито да прибягват до подмладяващи козметични процедури.

Поредният пример за отношението на обществото към остаряването на жените е случаят със Сара Джесика Паркър, която коментира темата пред Vogue. Актрисата обясни, че е напълно наясно как изглежда и попита какво се очаква от нея да направи – да спре да остарява или да изчезне.

В проблема се намеси и моделът Паулина Порижкова, която е на 56 години и има много за казване по темата. Тя публикува своя снимка до тази на Сара Джесика Паркър и ясно и подробно обясни какво мисли.

"От мига, в който видях снимките на Сара Джесика Паркър в медиите всеки път си мисля: О, благодаря, благодаря! Някой на моята възраст, който изглежда като мен. Виждам моите бръчки и сребристите корени на косата и това ми харесва“, написа тя.

Моделът сподели, че благодарение на Паркър не се чувства, като "изрод" заради остаряването - защото е модерна, красива, стилна и изглежда невероятно.

Според нея всяка жена трябва да прави това, което я кара да се чувства добре и не отрича желанието на онези, които прибягват до други варианти. Тя отново сподели мнението си, че медиите не обръщат внимание на възрастните жени.

Паулина Порижкова, приложенията за запознанства и какво е да ходиш по срещи

Паулина Порижкова за ходенето по срещи над 50

Моделът отново сваля картите на масата

Публикацията на Порижкова предизвика много коментари, включително и на Анди Макдауъл, която също като Паулина Порижкова и Сара Джесика Паркър не се страхува да остарява естествено.

Анди Макдауъл, стандартите за красота, остаряването и как се справя с него

Анди Макдауъл, която (вече) не се страхува да остарява

И борбата ѝ със смазващите стандарти за красота

"И двете прекрасни, по-красиви заради времето, точно като мъжете и хубаво вино", написа актрисата, която събра смелост да излезе с естествената си побеляла коса на червения килим в Кан, нещо недопустимо за мнозина.