Легендарната гримьорка Пат МакГрат най-накрая получи официалното признание на Елизабет Втора. Направи го заради неоспоримия си талант с четката за грим и останалите оръжия за разкрасяване.

Как да изглеждаме свежи без грим

Как да изглеждаме свежи без грим

Лесни трикове за постигане на целта

Всъщност, британката Пат МакГрат е първата гримьорка, обявена от Нейно Величество за почетна Дама на Британската империя заради заслугите й в модната и козметична индустрии.

Пат е позната в модния бранш с иновативните си предложения, едноименната си компания за козметика и уникалните сесии в сътрудничество с фотографа Стивън Мейзел, пише People.

54-годишната британка от ямайски произход е автор на едни от най-емблематичните модни образи за всички времена, мнозина от които създава за гиганти като Джон Галиано, Александър Маккуин, Марк Джейкъбс и Миуча Прада.

Към поста си в Instagram по повод награждаването от страна на Елизабет Втора, тя казва: "Наистина съм щастлива и смирена, че ми беше дадена тази прекрасна чест."

И добавя: "Манията на майка ми по красотата и модата разпали страстта ми към тази невероятна индустрия и се чувствам благословена заради привилегията да работя с едни от най-необикновените хора."

Наоми Кембъл и Лили Колинс пък бяха срeд първите, които я поздравиха в Instgram.

Като се има предвид, че през 2019 г. попадна (и с право) в списъка със 100-те най-влиятелни личности на Time, вероятно тепърва ще я обсипват още звезди с най-добри пожелания.