Чували сме какви ли не рецепти за успех, изпробвали сме много от тях, но все нещо не ни се получава така, както искаме. А други хора успяват да създадат империи, да натрупат огромно богатство. Разбира се, не можем да завиждаме на успеха им, ако не искаме да положим усилията, които те са положили.

Ето как едни от най-известните милиардери на света започват деня си. Именно на сутрeшните ритуали често залагаме в желанието си да успеем и ние. Тe са намерили своята печеливша формула, но това не значи, че и за нас ще донесат същия ефект. Все пак, любопитно ни е да надникнем в живота им.

Опра Уинфри

Телевизионната легенда може вече да не е постоянно на малкия екран, но продължава да води доста активен начин на живот. Тя е на 65 години, има два милиарда и половина долара и вече може да си позволи да спи до седем часа. След става си измива зъбите и извежда петте си кучета на разходка.

После идва време на задължителното еспресо, което комбинира с поредния цитат на велика личност от кутията 365 Gathered Thoughts. След това използва и специално приложение на телефона си с вдъхновяващи мисли. След медитация и едночасова тренировка в огромния й двор.

Снимка 403997

Източник: GettyImages

Илон Мъск

Предприемачът може само да си мечтае за спокойните утрини на Опра. Всъщност, надали желае спокойствие, съдейки по пословичния му работохолизъм. Когато не спи в завода на Tesla или на някое друго от работните си места, Мъск се буди към 7 часа.

Вместо с приятни и релаксиращи занимания, милиардерът веднага се захваща за работа. Въпреки че никак не е полезно, първото, което прави, е да чете и да отговаря на служебни имейли в рамките на час. Мъск е споделял, че е прекалено зает, за да закусва. Още една грешка...

След като изпрати синовете си на училище, Илон се оправя към поредното работно предизвикателство. Пак не е зле за човек, който работи по 100 и повече часа на седмица.

Снимка 373672

Източник: GettyImages

Джеф Безос

Най-богатият човек на света в момента също има своята сутрешна рутина. Той много добре знае колко е важен сънят за успеха, затова се стреми да си набавя достатъчно всяка нощ. А на сутринта се събужда сам, без аларма. 

Бил Гейтс

Конкурентът на Безос по милиарди започва деня си с кардио. Той прекарва около час на пътеката, като междувременно гледа образователни видео никакво време за губене. В повечето случаи не закусва, но от време на време обича да си хапва какаови зърнени закуски, пише Business Insider.

За какво Бил Гейтс се реди на опашка

За какво Бил Гейтс се реди на опашка

И той е човек, като нас

Марк Зукърбърг

Изненадващо или не, първото нещо, което прави сутрин, докато е още в леглото, е да провери телефона си за известия и съобщения. Влиза и в създадения от него Facebook, за да види какво се случва по света.