Оливия Мун реши да сподели с почитателите си тежката диагноза, която наскоро й е била поставена. 40-годишната актриса от "Нюзрум" даде интервю пред People, в което разкри, че страда от фибромилагия.

"Не знаех какво се случва с мен. Минах през редица различни терапии в последните години, но нямах представа от какво страдам."

Мун споделя, че е сменила напълно храненето си, като е изключила млечните продукти, глутена, захарта, но това не е дало резултат.

"Имах два избора: или напълно да затъна в поредица различни автоимунни заболявания, или трябва да спра и да се взема в ръце."

Фибромилагията е вид ревматоидно заболяване, за което са характерни силни мускулни и ставни болки, както и постоянна умора. То обаче има и психологическо проявления и често физическите симптоми водят до психически като депресия, тревожност и социално изолиране.

От болестта по-често страдат жени, като основните симптоми са постоянните, често нетърпими, болки в мускулите, хроничната умора, проблемите със съня, неспособност за концентрация, скованост. Според информация на сайта на болница СофияМед, трябва да потърсим консултация с ревматолог, ако имаме съмнение за тази болест.