След загубата на финала на Уимбълдън от Карлос Алкарас Новак Джокович събра сили да се извоюва поредната победа от Големия шлем, този път срещу Даниил Медведев. Сега сърбинът продължава сезона с участие на Купа Дейвид, която испанецът ще пропусне заради натрупана умора, но това не спря Ноле да направи коментар по адрес на своя по-млад колега.

Колко повече спечели Новак Джокович от Карлос Алкарас

Кой спечели повече тази година - Джокович или Алкарас

Вечна напредвара

Докато Алкарас неведнъж е признавал, че Ноле е негов идол и дори не си е представял, че ще има възможността да играе с него, пък какво остава да го бие, Джокович също при всяка удобна възможност не пести суперлативи. Този път той нарече испанеца "един от най-впечатляващите играчи", срещу които се е изправял някога. А той е играл срещу наистина много тенисисти и повечето ги е побеждавал.

Сърбинът допълва, че Алкарас вече е на топ ниво и е наистина впечатляващо, че е постигнал толкова много на своята възраст. Тези думи идват като "защита" за Алкарас след решението му да пропусне турнира във Валенсия, където можеше да се изправи отново срещу Ноле, защото не се чувства добре физически.

Снимка 634258

Източник: GettyImages

Джокович открито подкрепи тази позиция на своя колега и заяви, че е имал нужда да застане зад него публично, защото много добре знае какво му е в момента. И заяви, че ще има още много време да представя страната си и да дава поводи за гордост - все пак е само на 20 години, цитира го Express.

Карлос Алкарас след загубата от Новак Джокович - рекордът, който постави

Какво спечели Алкарас, когато загуби от Джокович

Поредното постижение на испанеца

С думите си Новак Джокович за пореден път демонстрира спортсменство и уважение към своя колега, с което доказа, че двамата може да са съперници, когато се изправят един срещу друг на корта, но извън него таят топли чувства един към друг и искат всички да знаят това.