US Open не ни даде възможността да гледаме реванш между Новач Джокович и Карлос Алкарас, но пък сърбинът грабна поредната си титла от Големия шлем, която със сигурност е затворила раната след загубата на Уимбълдън от 20-годишния испанец.

Новак Джокович след успеха на US Open - пречи ли му фактът, че е от Сърбия

Пречи ли му на Новак Джокович, че е сърбин

Ето какво мисли самият той

Разбира се, в тениса титлите са свързани и с големи наградни фондове, а пък подреждането в световната ранглиста - с много милиони. И след триумфа си на американските кортове Ноле отново е на върха в списъка на АТП. Може да се похвали и с друго постижение - стана първият тенисист, който вече е заработил над 10 милиона долара за 2023 г.

Това се дължи на наградния фонд от три милиона долара, който Новак Джокович спечели от US Open. С него надскочи спечелените до този момент от Карлос Алкарас над девет милиона долара от началото на годината. И ако испанецът беше успял да триумфира и в САЩ, ситуацията щеше да е доста по-различна. Но този пък късметът не бе на негова страна.

Снимка 633704

Източник: GettyImages

Изгледите са сърбинът за четвърта поредна година да завърши сезона като тенисистът с най-високи приходи. Миналата година, въпреки че пропусна няколко турнира заради отказа си да се ваксинира срещу COVID-19, отново натрупа над девет милиона от наградни фондове. Но безспорният му рекорд е през 2015 г., когато забогатя с повече от 21 милиона долара.

36-годишният Новак Джокович е тенисистът, спечелил най-много пари на корта в сравнение с всеки друг свой колега - както за един сезон, така и за цялата си кариера. Повече от 175 милиона долара е общата му печалба от наградни фондове - постижение, което го прави най-високоплатеният тенисист, предава AS USA.

Карлос Алкарас и емоциите след отпадането от US Open

Тежкото признане на Алкарас след загубата от Медведев

Как ще продължи напред

На този етап колегата му Карлос Алкарас е спечелил скромните 14 милиона. И само времето ще покаже дали един ден ще успее да надмине успеха на сърбина, на когото открито се възхищава.