Месец след загубата на финала на Уимбълдън, Новак Джокович успя да си отмъсти на Карлос Алкарас и грабна под носа му победата на турнира в Синсинати. Така Ноле се завърна с триумф след повече от две години отсъствие от американските кортове. А 20-годишният испанец потъна в сълзи след края на продължилата рекордно дълго среща.

Карлос Алкарас и Новак Джокович са готови за нова среща на корта - думите, които си размениха

Силните думи, които Джокович и Алкарас си размениха

Ще надвие ли желанието за победа над спортсменството

Сърбинът си взе реванш, но не пропусна отново да подчертае, че опонентът му е като никой друг играч, срещу когото се е изправял досега. Това е голямо признание за Карлос Алкарас, който успя да се превърне в истинска сензация в света на тениса за отрицателно кратко време. А освен рекордният брой победи, които е записал за крехката си възраст, сега той може да се похвали с още едно постижение.

Снимка 630775

Източник: GettyImages

Всяко зло за добро, казват хората. В случая на испанеца загубата от Джокович в Синсинати не му донесе седма титла за годината, но пък го направи по-богат. И сега той е единственият тенисист, роден след 2000 г., който вече е заработил над 20 милиона долара на корта, предава Tennis.com.

Карлос Алкарас и срещата му с Наоми Кембъл в Ница

Супермоделът, който е фен на Алкарас

Всички обичат испанеца

Голямата част от тях, близо осем милиона долара, Карлос Алкарас получи като награден фонд след триумфа си на Уимбълдън. От останалите победи през годината също натрупа още няколко милиона и вече има в сметката си толкова, на колкото години е. И ако това не е знак, че го чака наистина блестящо бъдеще.