В продължение на месец светът ще е футбол. И докато някои хора (предимно дами) недоволстват от прекалената мания по Световното, ние потърсихме няколко причини да гледаме мачовете не само заради интригата на играта. Все пак красотата може да бъде намерена навсякъде, дори на футболното игрище. Ето ги най-секси футболистите на Мондиал 2018 в Русия.

Ян Зомер (29 г.), Швейцария

Каквото и да си мислят мъжете, жените всъщност могат да припаднат само по една усмивка. Особено ако е като тази на вратаря на швейцарския национален отбор. Преглед на Instagram профила му показва, че около Ян има още много какво да се... разгледа. Освен футболист, той е и запален кулинар и дори има собствен блог, в който споделя какво е сготвил. 

Андре Силва (22 г.), Португалия

Извиняваме се, но португалският футбол не се изчерпва само с Роналдо. И понеже вече ни е поомръзнало от физиономията му, открихме ето този симпатичен младеж, от когото се очаква много по време на първенството в Русия.

Миналата година Андре Силва се озова в "Милан" срещу 38 милиона евро, а тази - влезе в нашето полезрение.

Мохамед Салах (25 г.), Египет

Споменахме за усмивките, нали? Мо, както е познат на близо 17-те си милиона последователи в Instagram, както и на всеки футболен фен въобще, е изключително мил и чаровен играч.

Контузията му по време на финала на Шампионската лига, когато неговият отбор "Ливърпул" загуби от "Реал Мадрид", предизвика лавина от гневни коментари по повод контузилия го играч. Мо наистина има милиони фенове, освен това се очаква да бъде най-добрия нападател на това Световно.

Мат Хумелс (29 г.), Германия

Защитникът на "Байерн Мюнхен" не изглежда като типичния немец - висок, тъмнокос и доста привлекателен, Хюмелс е и от най-добрите защитници на националния си отбор.

С чудесно чувство за стил (вижте снимката), той е и благороден - един от малкото футболисти, които даряват 1% от заплатата си на организацията Common Goal, която помага на деца с недъзи да играят великата игра.

Хамес Родригес (26 г.), Колумбия

На Световното по футбол през 2014 г. този младеж стана голмайстор на целия шампионат. Тогава за първи път чухме за Хамес (майка му е имала желание да го кръсти Джеймс, но на испански James се чете Хамес).

Освен талантлив футболист, той е доста умел със салса движенията.

Давид Силва (32 г.), Испания

Давид Силва е от ветераните на това първенство, но затова пък ни е на сърцето от дълго време. Чудехме се откъде идват екзотичните азиатски черти на испанеца и се оказа, че носи и японска кръв.

Освен страхотен играч, той е и отдаден на семейството си - този януари синът му се роди преждевременно и Силва пропусна няколко важни мача, за да остане вкъщи със съпругата и бебето си.

Майа Йошида (29 г.), Япония

Защитникът на японския национален отбор минава за бунтар и става част от отбора за Олимпийските игри през 2008 г.

След тях кариерата му тръгва нагоре, като в момента играе в "Саутхемптън" и дори написа своята автобиография - Unbeatable Mind.

Единсон Кавани (31 г.), Уругвай

Запазихме най-доброто за накрая. Имахме възможност да видим Кавани и в София, когато дойде с отбора си "Пари Сен Жермен" за мач срещу "Лудогорец". Какво друго ни е нужно да знаем за знойния уругваец освен това, което виждаме на снимките? Че е роден на 14 февруари (!) и че отскоро е разведен.