В последните месеци всички говорят за Наоми Осака - не само заради представянето й на корта, но и заради смелостта да повдигне въпроса за психичното здраве на спортистите. Тенисистката си спечели много фенове заради решението да постави своето благосъстояние пред победите и медалите.

Наоми Осака, психичното здраве, писмото на тенисистката и за какво благодари на Меган Маркъл

Защо Наоми Осака благодари на Меган Маркъл

Ето я и причината

А освен за психиката си, като все успешен спортист, Осака полага големи грижи и за своята физика. Сред тях водещо място заема храненето, на което разчита за достатъчно енергия и полезни вещества, за да бъде в топ форма. Ето и какво консумира тя за закуска, обед и вечеря.

Закуска

Първото хранене за деня на Осака е смути, приготвено от нейния личен треньор, който най-добре знае от какво има нужда. А самата тя не е напълно наясно с всички съставки с него, но казва, че има кейл, спанак... и може би киви.

Снимка 541742

Източник: iStock

За втора закуска малко по-късно хапва филия ръжен хляб със сьомга и авокадо. Тенисистката също така казва, че си има "късметлийска" закуска, на която залага по време на турнири и винаги когато й предстои състезание - гевречета със сьомга.

Междинни хранения

Осака рядко залага на тях, но когато присъстват в менюто й, са съставени от микс от ядки (най-вече след тренировка) или пък японски оризови топки онигири с мариновани сливи умебоши.

Вечеря

Въпреки че има лични готвачи на разположение и може да си поръча каквато храна си поиска, Осака признава, че вечерята й в повечето случаи е "простичка".

Снимка 541743

Източник: iStock

Тя залага предимно на въглехидратите и протеина и най-често похапва паста маслини или пилешко месо. За нея последното хранене за деня е толкова важно, колкото и първото, затова и почти никога не го пропуска, предава Eat This, Not That.

Кейт Хъдзън, гладуванията, протеините и още детайли от хрантелния режим на актрисата

Къде е ключът от успешната диета на Кейт Хъдзън

Само с упражнения не се прави плосък корем

Когато пък не е в състезателен режим, тенисистката намалява значително приема на въглехидрати и в менюто й присъстват предимно варени храни. А най-любимото й изкушение, с което се награждава след като спечели някой турнир, е сладолед със зелен чай.