Наоми Осака се превърна в най-коментираната тенисистка напоследък, но не толкова заради представянето си на корта, а заради отказа да участва в пресконференции и въпроса за психичното здраве на спортистите, който постави на дневен ред.

Наоми Осака, Олимпийски игри 2020, пресконференциите и готова ли е да играе за Япония

Какво се случва с Наоми Осака в момента

Още се бори с депресията, но е по-добре

Признанията на Осака срещнаха голямо разбиране, приемане и подкрепа от хиляди не само в социалните мрежи, но и сред представителите на спорта и шоубизнеса.

Тенисистката се появи на корицата на списание Time, а пред изданието говори отново за важността на психичното здраве и за промените, които трябва незабавно да се направят в спорта.

Осака, която не скри, че страда от депресия и тревожност и изпитва огромно психично натоварване да бъде сред топ тенисистите, благодари в есето си за Time на всички, които са й оказали подкрепа в трудния момент и са застанали зад решението й да напусне Откритото първенство на Франция.

Тя изброи и няколко конкретни имена на известни личности, от които е получила съпричастност - нещо, което до известна степен я е изненадало. Сред тях са Мишел Обама, Майкъл Фелпс, Стеф Къри, Новак Джокович, Меган Маркъл и други.

Наоми Осака, Naomi Osaka и филмът на Netflix, който разказва за тенисистката

Netflix с филм за Наоми Осака

Премиерата му е съвсем скоро

Присъствието на името на херцогинята на Съсекс сред известните личности, подкрепили Осака, никак не ни изненадва. Все пак, тя и съпругът й принц Хари винаги са подчертавали важността на грижите за психичното здраве, говорили са открито за проблеми си и подкрепят дейности и организации в тази област, предава Town&Country Mag.