Мила Кунис беше една от знаменитостите, които дари средства в помощ на пострадалите в Украйна още в първите дни на войната. Причината за това не е само солидарността й със случващото се - тя е родена в Украйна и е етническа украинка.

Мила Кунис, Аштън Кътчър, Украйна и дарението, което направиха двамата в помощ на украинските бежанци

Мила Кунис откровено за войната в Украйна

Щедрото дарение, което направиха с Аштън Кътчър

38-годишната актриса разказва как се е почувствала в интервю за подкаста на Мария Шривър.

"Винаги съм се чувствала американка", казва тя пред Conversations Above the Noise. "Когато това се случи, просто не можех да изразя и да си обясня как се почувствах."

Със съпруга си Аштън Къчър

Източник: GettyImages

Със съпруга си Аштън Къчър

"Сякаш част от сърцето ми беше разбито, най-странното нещо, което съм изпитвала", разказва Кунис. Тя споделя още, че никога не се е замисляла особено за произхода си, но войната в Украйна я е накарала да говори с двете си деца.

"Реших да говоря с тях и им съобщих: Наполовина сме американци и наполовина сте украинци." Преди войната в родината й Мила, която е родена под името Милена, признава, че не е отдавала значение на произхода си. "Смятах се за рускиня по толкова много причини."

Пред Мария Шривър Кунис подчертава й, че е важно да не се слага равенство между агресора във войната и обикновените руснаци. "Не е нужно да смятаме руснаците за наши врагове. Искам да подчертая това, защото смятам, че това не се обсъжда достатъчно в медиите."