Мила Кунис е родом от Украйна. Макар че тя и семейството ѝ от много години живеят в САЩ, актрисата не остава безучастна към съдбата на своите сънародници.

Мила Йовович, войната между Русия и Украйна и какво каза актрисата за нея

Какво има да каже Мила Йовович за случващото се в родината ѝ

Актрисата има и украински, и руски корени

Тя и съпругът ѝ Аштън Кътчър решиха да помогнат на украинските бежанци, които бягат от войната в Украйна, като направиха щедро дарение от три милиона долара.

44-годишният актьор сподели в Instagram видео, в което двамата изразяват своето недоволство от случващото се в родината на Кунис. За първи път от началото на военните действия актрисата си позволява да коментира случващото се между Русия и Украйна.

Снимка 540980

Източник: GettyImages

"Родена съм в Черневци, Украйна, през 1983 г. Дойдох в Америка през 1991 г. Винаги съм се смятала за американка. Горда американка. Обичам всичко, което тази страна е направила за мен и семейството ми. Но днес никога не съм била толкова горда, че съм украинка. Събитията, които се случват в Украйна, са опустошителни. На този свят няма място за подобна несправедлива атака срещу човечеството", категорична е Мила Кунис.

Холивудската двойка стартира кампанията Stand With Ukraine на GoFundMe, която има за цел да събере 30 милиона долара за Flexport.org и Airbnb.org - две организации, които активно работят на място, предоставяйки незабавна помощ на тези, които най-много се нуждаят от това.

"Докато сме свидетели на храбростта на украинците, ние също така свидетелстваме за невъобразимото бреме на онези, които са избрали безопасността. Чрез GoFundMe това набиране на средства ще окаже незабавно въздействие върху усилията за бежанци и хуманитарна помощ", пише в своя Instagram Аштън Кътчър.

Снимка 552160

Източник: GettyImages

Той обяснява, че Flexport.org организира доставки на хуманитарна помощ до бежански обекти в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова. Airbnb.org пък предоставя безплатно, краткосрочно жилище на бежанци, бягащи от Украйна.

Ирина Шейк, войната и публикацията й, че ще дари на Червения кръст на Украйна

Ирина Шейк ще дари за Украйна

Повече за позицията на рускинята

Аштън Кътчър не пропуска да сподели и че се възхищава от "смелостта на хората от страната, в която Мила е родена", като същевременно подчерта важността да се помогне на тези, които са избрали безопасността.

На 6 март Мила Кунис и Аштън Кътчър публикуваха ново видео, в което с радост съобщиха, че кампанията по набиране на средства върви много успешно и вече има събрани цели 15 милиона долара