В края на миналата година Мелания Тръмп се върна в центъра на вниманието, обявявайки новата инициатива на Be Best - организацията, с която подкрепя деца по целия свят.

Мелания Тръмп, Melania's Vision и първата NFT творба на бившата Първа дама

Новото начинание на Мелания

Пак привлече вниманието

Бившата Първа дама обяви за продажба първата си NFT творба от цяла предстояща колекция, с която да осигури финансиране за проектите си. А тази седмица стана ясно, че средства ще се събират и по още един добре познат начин - чрез търг на вещи.

Най-важният артикул, който ще бъде обявен за продажба, е бялата шапка с голяма периферия, която госпожа Тръмп носеше по време на срещата си със семейство Макрон през 2018 г. Тя е дело на нейния личен стилист Ерве Пиер и е създадена специално за белия костюм на Michael Kors за 2105 долара.

Снимка 352694

Източник: GettyImages

За неизвестна все още сума ще бъде продаден и акварел на Марк-Антоан Кулон - авторът на първата NFT творба, изобразяваща "кобалтово сините" очи на бившата Първа дама. Ще бъде представена и втората NFT творба от колекцията на Мелания, която отново е дело на същия художник, но изобразява емблематичната й шапка, към която са добавени анимации, предава CNN.

От офиса на Тръмп казват, че част от приходите ще отидат за инициатива Be Best, като не уточняват конкретен процент. Трите артикула ще имат начална цена от 250 000 долара, а наддаването ще се приема само чрез SOL - платформа за разплащане с криптовалута.